Kabelová technika

Technika na zpracování kabelů je neméně důležitá. Vždyť přeci každá DPS se musí připojit. Kabelová konfekce a krimpování kabelů jsou nezbytnými procesy v elektrotechnickém průmyslu. Správné provedení těchto postupů je klíčové pro spolehlivost a bezpečnost elektronických zařízení a systémů. Automatizace a kvalifikovaný personál hrají důležitou roli ve zajištění kvalitního výrobního procesu. Při výběru dodavatele kabelových konfekcí a krimpovacích služeb je důležité zvážit jejich zkušenosti a technologické vybavení.

V průvodci Kabelová technika jsou tyto kapitoly:

 
Technika nalisování/zamáčknutí konektoru na vodič se nazývá krimpování. Technika krimpování slouží ke spojování elektrických vodičů, přičemž se konektor vloží do svorky, která je pak deformována při vysokém tlaku, čímž dochází k tavení za studena. Rovněž tak v oblasti optických vodičů nachází krimpování své uplatnění.
 
Krimpovací lisy: existují různé druhy energií, které se používají pro pohon lisů. Stejně tak jsou k dispozici i nejrůznější možnosti jejich mechanické konstrukce.
Ruční nástroje: ruční nástroje jsou k dostání pro téměř každý druh krimpovaného kontaktu.
 
Měření výšky krimpu musí probíhat tak, jak je znázorněno: "Srdce krimpu" se musí v pravém úhlu dotýkat speciálního břitu pevné čelisti, a měřící horní plocha (0,6 mm x 0,6 mm) břitu pohyblivé čelisti se musí těsně dotýkat středního bodu zadní strany krimpu!

Naše webové stránky používají cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou naše stránky používány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko „OK, souhlasím“ udělujete tento souhlas.


Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, aby webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Analytické cookies
Marketingové cookies