Vyhodnocení krimpu řezu mikrofotografie

Datum: 21.06.2017
  | 
Kategorie: Měření kvality krimpu
Nejlepším posouzením kvality krimpu je jeho řez a následná kontrola (viz Obr. 1).

Řez se provede na laboratorní sestavě zařízení např. od společnosti SLE.

Pro posouzení kvality krimpu je třeba:

  • Rozříznout krimp
  • Obrousit plochu řezu
  • Vyleštit plochu řezu
  • Pořídit fotografii řezu

Na obrázku č. 2 je ukázán sled jednotlivých pracovišť.

Vyhodnocení kvality krimpu dle mikrofotografie

Vyhodnocení má děvět kroků, které jsou ukázány na obrázcích č. 3 - 11:
Obr. 3 - Krok 1 - Vyhodnocení mikrofotografie
Obr. 4 - Krok 2 - Kontrola výšky krimpu (CH) a šířky krimpu (CW)
Obr. 5 - Krok 3 - Sledování "štěrbiny"
Obr. 6 - Krok 4 - Sledování "nejhlubšího poklesu"
Obr. 7 - Krok 5 - Sledování "transformace"
Obr. 8 - Krok 6 - Kontrola "lemování" nebo "přetečení"
Obr. 9 - Krok 7 - Měření a výpočet procenta komprese
Obr. 10 - Krok 8 - Kontrola oblasti největších dutin
Obr. 11 - Krok 9 - Je stěna koncovky bez prasklin?

 

 Nákup na www.abetec.cz


Další odborné články


e-Shopy, školení a e-Booky


soldering.cz

e Booky ZDARMA

fotografie

video

► Vyhodnocení krimpu řezu mikrofotografie

Naše webové stránky používají cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou naše stránky používány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko „OK, souhlasím“ udělujete tento souhlas.


Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, aby webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Analytické cookies
Marketingové cookies