Vyhodnocení krimpu řezu mikrofotografie
Řez se provede na laboratorní sestavě zařízení např. od společnosti SLE.
Pro posouzení kvality krimpu je třeba:
- Rozříznout krimp
- Obrousit plochu řezu
- Vyleštit plochu řezu
- Pořídit fotografii řezu
Na obrázku č. 2 je ukázán sled jednotlivých pracovišť.
Vyhodnocení kvality krimpu dle mikrofotografie
Vyhodnocení má děvět kroků, které jsou ukázány na obrázcích č. 3 - 11:
Obr. 3 - Krok 1 - Vyhodnocení mikrofotografie
Obr. 4 - Krok 2 - Kontrola výšky krimpu (CH) a šířky krimpu (CW)
Obr. 5 - Krok 3 - Sledování "štěrbiny"
Obr. 6 - Krok 4 - Sledování "nejhlubšího poklesu"
Obr. 7 - Krok 5 - Sledování "transformace"
Obr. 8 - Krok 6 - Kontrola "lemování" nebo "přetečení"
Obr. 9 - Krok 7 - Měření a výpočet procenta komprese
Obr. 10 - Krok 8 - Kontrola oblasti největších dutin
Obr. 11 - Krok 9 - Je stěna koncovky bez prasklin?
► Nákup na www.abetec.cz
► Další odborné články
► e-Shopy, školení a e-Booky
soldering.cz |
e Booky ZDARMA |
fotografie |
video |